Een fenomeen waarmee we jaarlijks worden geconfronteerd zijn jonge reeën. Die worden immers open en bloot geboren met een lekker warme vacht en open oogjes. Bij gevaar vertrouwen ze volledig op hun camouflage. Vind je tijdens een wandeling dus een jong ree, blijf er dan zeker af en blijf op afstand. En minstens zo belangrijk, hou honden aan de leiband!
Moederree is ongetwijfeld nog in de buurt. Zij houdt haar jong vanop afstand in de gaten, maar geeft maar enkele keren per nacht melk. Hoe minder ze bij haar jong zit, hoe kleiner de kans dat roofdieren het kalfje ontdekken. Ondertussen verblijven er 5 jonge reeën in onze opvang. Helaas had elk dier wel een eigen verhaal waardoor het verantwoord was om het jong door onze dierenverzorgers te laten grootbrengen...
Na een intensieve periode van papflesjes geven schakelen de reekalfjes over op het eten van kruiden, bladeren en grassen. Ze worden steeds achterdochtiger en banger en verblijven dan in ons afgelegen reebos. Op die manier kunnen we in de nazomer gezonde en 'wilde' reeën vrijlaten.