Ook noodweer voor wilde dieren...

Het noodweer treft niet alleen mensen, maar ook de wilde dieren delen in de klappen.

Door de aanhoudende regen en overstromingen komen heel wat jonge dieren in de problemen. Het natte weer is bijvoorbeeld rampzalig voor jonge roofvogels die nog maar net kunnen vliegen en de eerste keer op jacht moeten. Ook andere jonge vogels die enkele dagen op de grond zitten om te leren vliegen, worden doorweekt en onderkoeld bij ons binnengebracht.

Buizerd, kerkuil en bosuil: allen natgeregend en onderkoeld bij ons binnengebracht. 

Dankzij enkele oplettende wandelaars werd vandaag voorkomen dat een reemoeder en haar jong verdronken in de stroming van de Maas in Maasmechelen. Een wandelaar zag een uitgeput ree uit het water kruipen. Het dier zakte in elkaar tegen de talud van de winterdijk. Twee van onze medewerkers gingen ter plaatse om het ree te vangen en over te brengen naar het Natuurhulpcentrum.

Een half uurtje later kregen we opnieuw een oproep van dezelfde plaats. Wandelaars hadden er een reejong gevonden langs het water en slaagden erin het zelf in veiligheid te brengen. Een vrijwilliger ging ter plaatse om het jong op te halen.

Momenteel verblijven dus zowel moeder als jong in ons centrum. Beiden zijn uitgeput en onderkoeld. Ze brengen de nacht apart door zodat ze in alle rust op krachten kunnen komen en zullen morgen herenigd worden…

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..